Notice: Only variables should be passed by reference in /home/platne/serwer11095/public_html/www/pysznakaczka/system/codeigniter/Common.php on line 148

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variables should be passed by reference

Filename: codeigniter/Common.php

Line Number: 148

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variables should be passed by reference

Filename: codeigniter/Common.php

Line Number: 148

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variables should be passed by reference

Filename: codeigniter/Common.php

Line Number: 148

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variables should be passed by reference

Filename: codeigniter/Common.php

Line Number: 148

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variables should be passed by reference

Filename: codeigniter/Common.php

Line Number: 148

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variables should be passed by reference

Filename: codeigniter/Common.php

Line Number: 148

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variables should be passed by reference

Filename: codeigniter/Common.php

Line Number: 148

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variables should be passed by reference

Filename: codeigniter/Common.php

Line Number: 148

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variables should be passed by reference

Filename: codeigniter/Common.php

Line Number: 148

Pyszna Kaczka - przepisy na pyszną kaczkę wg tradycyjnej i orientalnej receptury

KACZKA W MUSIE MALINOWYM

NA WŁOSKIEJ KAPUŚCIE DUSZONEJ W WINIE Z KLUSECZKAMI ŚLĄSKIMI I SOSEM Z MIODU PITNEGO

przepis dla 3 osób

Kaczkę Tradycyjną "Sztuder" natrzyj musem ze zmiksowanych mrożonych malin i syropu malinowego i na co najmniej 5 godzin odłóż w chłodne miejsce. Boczek, rodzynki, cebulę i roztarty czosnek podsmaż na oleju. Dodaj poszatkowaną kapustę, podlej winem i duś do miękkości doprawiając miodem, solą i pieprzem. Na maśle podsmaż cebulkę, podlej miodem pitnym i dodaj sos pieczeniowy. Zredukuj na małym ogniu. Kaczkę oczyść z musu malinowego i piecz około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Danie możesz serwować z kluskami śląskimi.

Składniki
  • Kaczka Tradycyjna 1 szt. (320 g)
  • Kapusta włoska 150 g
  • Rodzynki 6 g
  • Wędzony boczek 15 g
  • Cebula 5 g
  • Czosnek 2 ząbki
  • Miód 3 g
  • Olej
  • Białe wino 50 ml
  • Mrożone maliny 50 g
  • Syrop z malin
  • Kluski śląskie
Sos z miodem pitnym
  • Sos pieczeniowy
  • Cebulka
  • Masło
  • Miód pitny