Notice: Only variables should be passed by reference in /home/platne/serwer11095/public_html/www/pysznakaczka/system/codeigniter/Common.php on line 148

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variables should be passed by reference

Filename: codeigniter/Common.php

Line Number: 148

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variables should be passed by reference

Filename: codeigniter/Common.php

Line Number: 148

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variables should be passed by reference

Filename: codeigniter/Common.php

Line Number: 148

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variables should be passed by reference

Filename: codeigniter/Common.php

Line Number: 148

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variables should be passed by reference

Filename: codeigniter/Common.php

Line Number: 148

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variables should be passed by reference

Filename: codeigniter/Common.php

Line Number: 148

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variables should be passed by reference

Filename: codeigniter/Common.php

Line Number: 148

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variables should be passed by reference

Filename: codeigniter/Common.php

Line Number: 148

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variables should be passed by reference

Filename: codeigniter/Common.php

Line Number: 148

Pyszna Kaczka - przepisy na pysznÄ… kaczkÄ™ wg tradycyjnej i orientalnej receptury

CRISPY DUCK

czyli CHRUPIÄ„CA KACZKA ORIENTALNA

przepis dla 3 osób

Kaczkę Orientalną "Sztuder" smaż w głębokim tłuszczu do momentu, aż będzie chrupiąca. Grzyby mun mocz w zimnej wodzie, aż zmiękną, następnie pokrój w paski. Brokuły podziel na małe różyczki, marchewkę obierz i pokrój w plasterki, a mini kukurydzę i bok choi na połówki. Groszek cukrowy i pozostałe warzywa zblanszuj, a następnie smaż na oleju przyprawiając sosem sojowym i odrobiną cukru. Kaczkę pokrój w plasterki i ułóż na warzywach. Danie udekoruj kiełkami zielonego groszku.

Składniki
  • Kaczka Orientalna 1 szt. (320 g)
  • Bok choy 100g (lub Å›rodki z kapusty pekiÅ„skiej)
  • Marchew 40 g
  • Grzyby mun 20 g
  • BrokuÅ‚y 40 g
  • Groszek cukrowy 20 g ( 12 szt.)
  • Mini kukurydza 20 g
  • Olej
  • Sos sojowy jasny 15 ml
  • Sos sojowy ciemny 10 ml
  • Cukier
  • KieÅ‚ki zielonego groszku 10 g